article image

25 mai, 2023

Oana Vasiliu

Cum se instalează o stație de încărcare mașini electrice pentru acasă?

Recomandările tuturor producătorilor, precum și cele ale instituțiilor abilitate, menționează instalarea stațiilor de încărcare cu ajutorul unui electrician avizat de ANRE. La achiziția unei stații de încărcare pentru mașini electrice din platforma Charger.ro, puteți opta pentru instalarea de către echipa tehnică Charger.ro, care are toate acreditările necesare.

Echipa tehnică Charger.ro oferă tot sprijinul privind achiziționarea și instalarea unei stații de încărcare a mașinilor electrice. Pașii pe care îi efectuăm sunt următorii:

  1. Verificarea puterii necesare disponibile conform informațiilor oferite de distribuitorul de energie electrică - pe factură sau în avizul tehnic de racordare.
  2. Verificarea spațiului în tabloul electric pentru un nou circuit.
  3. Pentru instalarea propriu-zisă, se deconectează întrerupătorul general al tabloului electric și se asigură că în tabloul electric nu mai este tensiune.
  4. În funcție de producător, de model și de funcționalitate, stațiile pot veni echipate cu cablu de alimentare sau fără.
  5. În cazul echipării cu un cablu de alimentare, se va monta o doză de derivație unde se vor face conexiunile dintre cablul de alimentare și cablul furnizat cu stația. 
  6. Dacă există spațiu în tabloul electric pentru un nou circuit, se alege un întrerupător automat corespunzător (RCBO - 30mA) pentru protecția cablului de alimentare al stației de încărcare și protecție la electrocutare.
  7. În cazul în care nu există un cablu de alimentare pus la dispoziție de producătorul stației, se alege cablul potrivit pentru stație, în funcție de puterea stației și distanța de la tablou la stație. Echipa Charger.ro recomandă folosirea unui cablu CYY-F deoarece are rezistență sporită la foc și poate fi folosit atât la interior, cât și la exterior (suprateran).
  8. Stația se montează pe perete conform instrucțiunilor din manualul de instalare și 
  9. După asigurarea tuturor cablurilor că au fost conectate corespunzător prin verificare cu aparatul de măsură, se conectează întrerupătorul general al tabloului electric, după care se conectează întrerupătorul (RCBO) care alimentează stația.
  10. Urmărește ledurile de stare ale stației de încărcare sau informațiile de pe display. 

Citește și: Ghid explicativ pentru încărcarea mașinii electrice

Încărcarea mașinii electrice la domiciliu înseamnă un plus de confort oferit de faptul că veți avea o stație de încărcare care este întotdeauna disponibilă.

Echipa tehnică Charger.ro poate interveni de la alegerea stației de încărcare electrică a mașinii cea mai potrivită pentru nevoile de consum, până la instalarea acesteia de către electricieni avizați. 

Distribuie

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont