Resurse

educative

si informative

Prezentăm și explicăm tehnologiile și soluțiile verzi prin materiale multimedia informative, astfel încât cei interesați să descopere toate informațiile de care au nevoie pentru a înțelege industria și provocările unui domeniu relativ nou, dinamic, și orientat către viitor.

blog-hero-desktop

Toate articolele

33

charger

Perspective asupra investițiilor verzi. România vs Germania

Germania tocmai a anunțat un pachet de măsuri care înseamnă un pas semnificativ în direcția atingerii obiectivelor sale climatice în sectorul transporturilor printr-o nouă subvenție de stat pentru încărcarea vehiculelor electrice cu energie solară.

27 sep, 2023

Oana Vasiliu

charger

Am regândit platforma de e-commerce!

Charger.ro a regândit platforma de e-commerce ca să poată răspundă la nevoile specifice ale clienților interesați de soluții verzi. Acum poți filtra diferitele produse în funcție de nevoile specifice - în cazul posesorilor de mașini electrice, care este produsul potrivit pentru mașina personală, în funcție de marca și modelul mașinii, și puterea de încărcare a mașinii cu care este echipată aceasta, dar și puterea disponibilă în funcție de profilul de client.

4 sep, 2023

Oana Vasiliu

charger

4 situații în care poți schimba locul stației de încărcare pentru mașina electrică

În ultimii ani, trecerea către mobilitatea electrică a devenit tot mai importantă, întrucât oamenii caută alternative durabile la vehiculele cu motoare cu combustie internă. O componentă esențială a acestei tranziții este infrastructura de încărcare, inclusiv stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

21 aug, 2023

Oana Vasiliu

charger

8 motive pentru a închiria o mașină electrică în vacanța ta

Alegerea unei mașini electrice pentru închiriere în timpul vacanțelor începe să devină o practică din ce în ce mai utilizată de cei care vor să descopere și să testeze beneficiile unui automobil electric, mai ales din partea celor care sunt pasionați de sustenabilitate.

16 aug, 2023

Oana Vasiliu

charger

Profil de client persoană fizică - Instalare stație de încărcare la casă

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stației de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare acasă, unde s-au luat în considerare o serie de nevoi specifice ale clientului.

6 aug, 2023

Oana Vasiliu

charger

Top 11 aplicații pentru posesorii de mașini electrice

Dacă ești în căutarea celei mai bune aplicații pentru mașini electrice (EV) sau vrei să găsești stații de încărcare pentru mașina ta electrică, Charger.ro a pregătit o listă cu cele mai utilizate aplicații pentru șoferii de mașini electrice.

28 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Schema de montaj a panourilor fotovoltaice

Cunoașterea schemei de montaj a panourilor fotovoltaice este esențială pentru a asigura performanța optimă, siguranța și durabilitatea sistemului pe care îl instalați în locație.

26 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cum s-a văzut sustenabilitatea în prima jumătate a lui 2023: idei, întâlniri, dezbateri pentru echipa Charger.ro

Cu schimbările climatice și problemele ecologice într-o dinamică continuă, creșterea prețurilor la gaze și energie electrică și o situație încă incertă despre războiul din imediata noastră apropiere, sustenabilitatea nu a mai fost tratată doar un concept, ci cu prioritate în demersul de a proteja mediul și a îmbunătăți calitatea vieții.

20 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Profil de client persoană fizică - Instalare stație de încărcare la casă fără garaj

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stației de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare acasă, unde s-au luat în considerare o serie de nevoi specifice ale clientului.

20 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Impactul crescut al poluării fonice asupra sănătății umane și a mediului

Poluarea fonică, cunoscută și sub denumirea de zgomot sau poluare sonoră, este prezența excesivă și necontrolată a sunetelor nedorite și deranjante într-un anumit mediu. Aceste sunete perturbă echilibrul natural al mediului și pot avea efecte negative asupra sănătății umane, faunei și ecosistemelor.

6 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Top cele mai ieftine mașini electrice disponibile în România

În 2023, prețurile celor mai accesibile mașini electrice de vânzare în România au înregistrat o creștere comparativ cu anul 2022, iar aceste valori continuă să crească de la o lună la alta. Astfel, se observă o creștere constantă a prețurilor pentru mașini electrice.

6 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casă

Dacă v-ați hotărât să reduceți facturile la energie electrică printr-un sistem fotovoltaic, cel mai probabil v-ați întrebat și câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru locuința dumneavoastră.

24 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cum poți economisi energie electrică. 10 metode prin care poți economisi energie electrică și ajuta mediul

Comportamentul consumatorilor, cum ar fi utilizarea eficientă a energiei sau adoptarea tehnologiilor care reduc consumul, joacă un rol important în cantitatea și modul în care energia electrică este consumată.

24 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Profil de client - Instalare de stații de încărcare în locație tip office

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stațiilor de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare în parcarea subterană, pe spațiile dedicate companiei Viterra.

19 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cât costă un panou fotovoltaic?

Prețurile pentru un sistem fotovoltaic diferă în funcție de mai multe variabile, însă un preț estimativ mediu este de 1100eur/kW.

14 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Ai întrebări despre cum îți poți instala stația de încărcare pentru mașini electrice acasă?

Pentru a veni în ajutorul celor care își caută pentru acasă o stație de încărcare pentru mașini electrice, Lektri.co și Charger.ro au creat o campanie video cu cele mai frecvente întrebări posibile pentru cele patru tipuri de zone rezidențiale

11 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Studiu de caz reducerea facturilor la energie: profil de consumator MAM Bricolaj

Profil de consumator - Reducerea facturilor la energie electrică, o dată cu instalarea de panouri fotovoltaice în locație.

6 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cum aleg stația de încărcare pentru afacerea mea. 5 variante care se potrivesc pentru orice afacere

Mașinile electrice au devenit din ce în ce mai importante în ultimii ani, jucând un rol esențial în tranziția către un viitor mai sustenabil și mai ecologic. Această tehnologie revoluționară a adus o serie de beneficii semnificative, atât pentru mediu, cât și pentru societate.

26 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cum se instalează o stație de încărcare mașini electrice pentru acasă?

Recomandările tuturor producătorilor, precum și cele ale instituțiilor abilitate, menționează instalarea stațiilor de încărcare cu ajutorul unui electrician avizat de ANRE. La achiziția unei stații de încărcare pentru mașini electrice din platforma Charger.ro, puteți opta pentru instalarea de către echipa tehnică Charger.ro, care are toate acreditările necesare.

25 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Ghid explicativ pentru încărcarea mașinii electrice

Dacă aveți deja o mașină electrică sau plug-in hybrid sau intenționați să achiziționați în viitorul apropiat, Charger.ro vă ajută să parcurgeți toate informațiile necesare despre încărcarea și prelungirea duratei de viață a bateriei mașinii dumneavoastră electrice.

25 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cât produce un sistem fotovoltaic de 5kW

Una din cele mai frecvente întrebări este legată de cât produce un sistem de panouri fotovoltaice, mai ales că diferă cantitatea de energie electrică propusă de un sistem fotovoltaic.

16 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cât produce un sistem fotovoltaic de 3kW

Printr-un sistem fotovoltaic de 3kW, se generează în medie 4.000 kWh de energie electrică pe an, în funcție de zona unde se montează panourile, adică peste 300 kWh pe lună, suficient pentru o casă.

16 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Ce sunt panourile fotovoltaice – cum funcționează și cum poți reduce cheltuielile cu ajutorul lor

Fluctuația prețurilor de la energie electrică și termică din ultima perioadă și situația incertă privind mișcările din zona de est a Europei sunt elemente care au dus la o dezbatere mult mai intensă în spațiul public a ceea ce înseamnă pentru populație să devină independentă din punct de vedere energetic.

16 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

8 beneficii ale unei stații de încărcare pentru mașini electrice pentru o afacere de tip hotel, pensiune sau restaurant

Dacă aveți o afacere de tip hotel, pensiune sau restaurant, care oferă și locuri de parcare, sau poate aveți un spațiu disponibil pe rute turistice care poate fi transformat într-o parcare, o stație de încărcare pentru mașinile electrice v-ar putea aduce numeroase beneficii și clienți noi

10 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

CASA VERDE FOTOVOLTAICE 2023. Cine NU beneficiază de program

La fel ca în anii precedenți ai acestui program, nici în varianta 2023 nu puteți beneficia de ajutorul de 20.000 lei din partea statului dacă la adresa unde vreți să instalați panourile fotovoltaice este și sediul unei companii.

27 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Unde îți poți încărca mașina electrică pe litoral?

Hoteluri cu stații de încărcare pentru mașini electrice la mare. Unde găsiți chargere EV pentru mașina electrică

27 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Ghid explicativ despre cum poți deveni prosumator.

Prosumatorii pot fi atât persoane fizice, cât și persoane juridice, care consumă energie din rețeaua electrică, dar aleg și să producă și să livreze surplusul de energie produsă în locație prin surse regenerabile, cel mai adesea prin soluții de tip panouri fotovoltaice, cu o putere maximă instalată de 400 kW per loc de consum.

27 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

5 motive să iei în considerare instalarea de echipament smart city: stații încărcare biciclete și trotinete

Componenta SMART a început să fie din ce în ce mai prezentă în planurile urbanistice locale, pentru autorități și companii deopotrivă

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Tot ce trebuie să știi pentru programul Rabla Plus

Pe 24 martie 2023, a reînceput programul Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local, programul susținut de Ministerul Mediului și finanțat prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Charger.ro, primul integrator de soluții și servicii pentru industria energiei verzi: peste 250 de produse verzi listate pe platforma de e-commerce

Până acum, Charger.ro a construit un portofoliu de peste 50 de producători și prestatori de servicii.

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Becurile LED sunt prima opțiune când vine vorba de optimizarea consumului de energie în locuință.

În plus, cercetarea relevă faptul că în medie, drumurile făcute cu mașina însumează 134 kilometri pe săptămână.

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Plafonarea prețurilor la gaze

Plafonarea prețurilor la gaze. Ce variante alternative există în România la gaze și energie electrică?

29 mar, 2023

Oana Vasiliu

charger

Plafonarea prețurilor la energie

Plafonarea prețurilor la energie electrică. Ce variante alternative există în România la gaz și energie electrică

29 mar, 2023

Oana Vasiliu

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont