Resurse

educative

si informative

Prezentăm și explicăm tehnologiile și soluțiile verzi prin materiale multimedia informative, astfel încât cei interesați să descopere toate informațiile de care au nevoie pentru a înțelege industria și provocările unui domeniu relativ nou, dinamic, și orientat către viitor.

blog-hero-desktop

Toate articolele

89

charger

8 lucruri pe care trebuie să le știi când cumperi o stație de încărcat pentru mașina electrică

Achiziționarea unei stații de încărcare pentru mașina electrică este un pas important pentru orice proprietar de vehicul electric (EV). Aceasta nu numai că îți oferă comoditate, dar și optimizează timpul de încărcare și costurile. Iată opt lucruri esențiale pe care trebuie să le cunoști înainte de a face această investiție.

22 iul, 2024

Charger

charger

Începe o nouă etapă de înscrieri pentru Programul Rabla Plus 2024

Programul Rabla Plus, dedicat promovării vehiculelor electrice și hibride în România, a intrat într-o nouă etapă de înscrieri începând cu 22 iulie 2024. Această fază se adresează persoanelor juridice, primăriilor și instituțiilor publice, beneficiind de un buget de 240 milioane de lei pentru persoane juridice și 120 milioane de lei pentru unități administrativ-teritoriale și instituții publice.

22 iul, 2024

Charger

charger

Modele de mașini electrice cu autonomie mare

Modelele electrice cu autonomie mare au devenit tot mai populare pe piață datorită capacității lor de a parcurge distanțe semnificative cu o singură încărcare. Printre cele mai notabile modele din 2024 se numără Lucid Air Dream Edition, care oferă o autonomie reală de 700 km, și Mercedes-Benz EQS 450+, cu o autonomie de 650 km​. ​Aceste vehicule sunt echipate cu baterii de capacitate mare și tehnologii avansate de gestionare a energiei, ceea ce le permite să concureze eficient cu mașinile pe combustie internă din perspectiva distanței parcurse. De asemenea, Tesla Model S și Rivian R1T se remarcă prin autonomii de peste 500 km, consolidându-și poziția în topul preferințelor consumatorilor care caută performanță și eficiență în utilizarea vehiculelor electrice​. Aceste modele nu doar că reduc anxietatea legată de autonomie, dar și promovează adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice prin performanțele lor superioare și inovațiile tehnologice.

15 iul, 2024

Charger

charger

ESG: Definiții și principii

ESG (Environmental, Social, and Governance) reprezintă un set de criterii utilizate pentru a evalua impactul și sustenabilitatea unei organizații în trei domenii principale: mediu, aspecte sociale și guvernanță. Componenta de mediu se concentrează pe modul în care o companie gestionează resursele naturale, emisiile de carbon și alte aspecte ecologice. Componenta socială analizează impactul asupra angajaților, comunităților și altor părți interesate, incluzând aspecte precum drepturile omului și condițiile de muncă. Guvernanța se referă la structura de conducere a companiei, transparența, etica și conformitatea cu legislația. Principiile ESG sunt menite să promoveze practici responsabile și durabile, având ca scop nu doar profitabilitatea pe termen lung, dar și contribuția pozitivă la societate și mediu.

15 iul, 2024

Charger

charger

Care sunt legislațiile de mediu ce trebuie urmărite în 2024?

În contextul schimbărilor climatice și al degradării mediului, legislația de mediu devine din ce în ce mai importantă și mai complexă. În anul 2024, există câteva reglementări esențiale pe care trebuie să le urmărim, acestea având un impact semnificativ asupra companiilor, guvernelor și societății în general. Acestea se referă la combaterea schimbărilor climatice, gestionarea deșeurilor, protecția biodiversității și utilizarea resurselor durabile.

18 iun, 2024

Charger

charger

Integrarea cu surse de energie regenerabilă a stațiilor de încărcare a mașinilor electrice

Pe măsură ce mașinile electrice devin din ce în ce mai populare, nevoia de stații de încărcare eficiente și ecologice crește exponențial. Integrarea surselor de energie regenerabilă în infrastructura de încărcare nu doar că sprijină tranziția către un transport mai curat, dar contribuie și la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și la diminuarea dependenței de combustibilii fosili. În acest articol, vom explora cum sursele de energie regenerabilă, cum ar fi energia solară și eoliană, sunt utilizate pentru alimentarea stațiilor de încărcare a vehiculelor electrice, beneficiile acestei integrări și provocările asociate.

18 iun, 2024

Charger

charger

Importanța micromobilității în orașele de astăzi

În contextul urbanizării rapide și al provocărilor legate de congestia traficului, poluarea aerului și schimbările climatice, micromobilitatea devine o soluție din ce în ce mai populară pentru transportul în orașele moderne. Micromobilitatea include o gamă largă de mijloace de transport personale și partajate, cum ar fi bicicletele, trotinetele electrice, scuterele și alte vehicule mici, de obicei electrice. Aceste mijloace oferă o modalitate eficientă, ecologică și convenabilă de a naviga prin peisajele urbane aglomerate.

10 iun, 2024

Charger

charger

Beneficiile încărcării la domiciliu vs. încărcarea publică pentru mașinile electrice

Acest articol explorează avantajele încărcării la domiciliu comparativ cu încărcarea publică pentru mașinile electrice, oferind o analiză detaliată a fiecărei opțiuni. De la confortul și costurile reduse ale încărcării acasă până la flexibilitatea și accesul rapid la energie oferite de stațiile publice, articolul ajută cititorii să înțeleagă care metodă se potrivește cel mai bine nevoilor lor. Ideal pentru cei care doresc să maximizeze eficiența și comoditatea încărcării vehiculului electric, acest ghid oferă informații valoroase pentru optimizarea experienței de utilizare a mașinilor electrice.

10 iun, 2024

Charger

charger

În vacanță cu mașina electrică

În vacanță cu mașina electrică, călătoria devine o experiență eco-friendly și plină de avantaje. Pe lângă faptul că reduce emisiile de carbon și contribuie la protejarea mediului, utilizarea unei mașini electrice aduce și economii semnificative la costurile de combustibil. Mulțumită rețelelor extinse de stații de încărcare rapidă, planificarea traseelor și a opririlor devine mai simplă, iar distanțele lungi pot fi parcurse fără griji majore. În plus, multe mașini electrice moderne oferă tehnologii avansate și confort sporit, transformând fiecare drum într-o călătorie plăcută și relaxantă. Cu o planificare adecvată și utilizarea aplicațiilor specializate pentru localizarea stațiilor de încărcare, vacanța cu mașina electrică poate fi la fel de spontană și aventuroasă ca orice altă escapadă.

6 iun, 2024

Charger

charger

5 factori de mediu care afectează randamentul sistemului tău fotovoltaic

Analizăm împreună cinci factori principali de mediu care pot influența randamentul unui sistem fotovoltaic. Acești factori sunt esențiali pentru înțelegerea performanței sistemului tău și pentru optimizarea eficienței acestuia.

6 iun, 2024

Charger

charger

Mituri „electrice”

Mașinile electrice au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, oferind o alternativă ecologică la vehiculele tradiționale cu motor cu combustie internă. Cu toate acestea, odată cu creșterea popularității, au apărut și numeroase mituri despre aceste vehicule. Explorăm împreună și demonta câteva dintre cele mai comune mituri despre mașinile electrice.

28 mai, 2024

Charger

charger

Hybrid, mild-hybrid, sau plug-in hybrid?

Atunci când alegi un vehicul hibrid, ai la dispoziție trei opțiuni principale: hibrid (HEV), mild-hybrid (MHEV) și plug-in hybrid (PHEV). Fiecare tip are caracteristici specifice care se potrivesc diferitelor nevoi și stiluri de viață.

28 mai, 2024

Charger

charger

Cum calculăm amprenta de carbon?

Amprenta de carbon este o măsură a emisiilor totale de gaze cu efect de seră produse direct sau indirect de o organizație, un eveniment, un produs sau o persoană. Calculul acesteia implică transformarea cantităților de gaze în echivalentul de CO2 și se concentrează pe reducerea impactului asupra mediului.

20 mai, 2024

Charger

charger

Ghid practic pentru alegerea și utilizarea vehiculelor electrice

Un ghid practic pentru alegerea și utilizarea vehiculelor electrice este esențial pentru cei interesați să facă tranziția către mobilitatea electrică. Acest ghid oferă informații cuprinzătoare despre aspecte precum principiile de funcționare ale acestora și aspectele practice legate de încărcare și întreținere. De asemenea, vom discuta despre aspecte legate de infrastructura de încărcare și de adaptarea la un stil de conducere electric.

20 mai, 2024

Charger

charger

Cum reduc energia electrică consumată la birou?

Pentru a reduce energia consumată la birou, există câteva măsuri simple și eficiente pe care le poți implementa. În primul rând, poți opta pentru utilizarea exclusivă a becurilor LED, care sunt mai eficiente energetic și consumă semnificativ mai puțină energie decât becurile clasice. De asemenea, instalarea senzorilor de mișcare pentru iluminat în diferite părți ale biroului poate contribui la reducerea consumului de energie electrică, asigurând că luminile sunt aprinse doar atunci când este necesar. Promovarea unei schimbări a obiceiurilor la birou, cum ar fi închiderea echipamentelor și a luminilor atunci când nu sunt folosite, poate duce, de asemenea, la economii semnificative de energie.

14 mai, 2024

Charger

charger

Reciclarea bateriilor

Bateriile reprezintă o componentă fundamentală a vieții noastre moderne, fiind omniprezente în telefoanele mobile, laptopuri, mașini electrice și o multitudine de dispozitive electronice. Cu toate acestea, rareori ne oprim să reflectăm asupra impactului pe care aceste mici surse de energie îl pot avea asupra mediului și sănătății umane.

14 mai, 2024

Oana Vasiliu

charger

Analiză a costurilor unei mașini electrice: Economii pe termen lung și factori de luat în considerare

În acest articol, vom examina în detaliu costurile asociate cu achiziționarea și deținerea unei mașini electrice (EV) în comparație cu un vehicul cu motor cu combustie internă (ICE). Vom descoperi împreună că, deși costul inițial al unei mașini electrice poate fi mai mare decât cel al unui ICE, economiile pe termen lung pot fi semnificative.

8 mai, 2024

Charger

charger

Poluarea solului

Solul, unul dintre cele mai prețioase resurse ale Pământului, este esențial pentru susținerea vieții pe planetă. Cu toate acestea, poluarea solului este o problemă globală alarmantă, cu implicații grave asupra mediului și sănătății umane. Acest articol va explora cauzele, consecințele și soluțiile legate de poluarea solului.

7 mai, 2024

Oana Vasiliu

charger

Panouri fotovoltaice monocristaline versus policristaline

Energia solară a devenit o opțiune tot mai atractivă pentru producția de electricitate curată și sustenabilă. Cu toate acestea, alegerea tipului potrivit de panouri solare poate fi o decizie importantă și adesea confuză pentru cei care își doresc să își construiască un sistem de energie solară eficient.

29 apr, 2024

Oana Vasiliu

charger

S-a lansat Electric Up 2!

Guvernul României a adoptat ieri o ordonanță de urgență prin care lansează programul Electric Up 2, o inițiativă menită să ofere finanțare și sprijin pentru adoptarea energiei regenerabile în mediul de afaceri.

24 apr, 2024

Charger

charger

Electric Up 2024 - Ce știm în prezent?

Programul Electric Up 2024 reprezintă o inițiativă de finanțare destinată IMM-urilor și companiilor din sectorul HORECA care doresc să implementeze soluții de energie regenerabilă, precum panouri fotovoltaice, pompe de căldură și stații de încărcare pentru vehicule electrice. Acest program oferă acces la fonduri nerambursabile de până la 150.000 euro și vine în sprijinul eforturilor de reducere a emisiilor de carbon și de promovare a sustenabilității în mediul de afaceri. Procesul de aplicare pentru Electric Up 2024 presupune depunerea proiectelor într-o anumită perioadă, iar beneficiarii pot accesa informații detaliate despre condiții și sumele disponibile prin intermediul ghidurilor oficiale publicate de autorități.

22 apr, 2024

Charger

charger

ChargerRO și Uniqa Asigurări - Pachete dedicate pentru stațiile de încărcare și sistemele fotovoltaice

Charger.ro și Uniqa Asigurari, prin intermediul partnerilor de la MARSH ROMANIA, vin către voi cu 2 soluții noi și unice pe piață - special construite pentru stații de încărcare mașini electrice și sisteme fotovoltaice! 🌎

22 apr, 2024

Charger

charger

Beneficiile energiei regenerabile

Într-o lume preocupată tot mai mult de impactul asupra mediului și de resursele limitate, energia regenerabilă devine o componentă centrală în eforturile noastre de a construi un viitor mai sustenabil.

15 apr, 2024

Oana Vasiliu

charger

Energie Solară: avantaje și dezavantaje

În căutarea soluțiilor durabile pentru satisfacerea cerințelor energetice tot mai mari ale societății moderne, energia solară a devenit o opțiune tot mai atractivă și viabilă. Prin captarea și utilizarea energiei solare, putem contribui la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, a dependenței de sursele de energie neregenerabile și la protejarea mediului pentru generațiile viitoare.

15 apr, 2024

Oana Vasiliu

charger

Reciclarea Sticlei: beneficii, proces și impactul asupra mediului

Descoperă procesul reciclării sticlei și beneficiile sale pentru mediu. Economisește resurse și protejează clima.

10 apr, 2024

Oana Vasiliu

charger

Cogenerarea sau cum putem avea eficiență energetică prin valorificarea resurselor

Într-o lume în continuă căutare de soluții sustenabile pentru a satisface cererea tot mai mare de energie, conceptul de cogenerare a câștigat tot mai multă atenție. Cogenerarea, cunoscută și sub denumirea de producție combinată de căldură și energie electrică (CHP), reprezintă o abordare inovatoare care se axează pe eficiența energetică și utilizarea resurselor disponibile.

10 apr, 2024

Oana Vasiliu

charger

Panouri fotovoltaice pentru business-ul tau

Panourile fotovoltaice au devenit o soluție tot mai populară și eficientă pentru afacerile din diverse domenii. Beneficiile lor sunt multiple, începând de la contribuția la protejarea mediului înconjurător și până la avantajele economice pe termen lung.

2 apr, 2024

Charger

charger

Este o mașină electrică mai eficientă decât una pe combustibil tradițional?

Întrebarea despre eficiența mașinilor electrice față de cele pe combustibil tradițional a devenit din ce în ce mai relevantă odată cu creșterea preocupărilor legate de mediul înconjurător și schimbările climatice. Înțelegerea diferențelor de eficiență între aceste două tipuri de vehicule poate influența decizia consumatorilor în ceea ce privește adoptarea unei mașini electrice.

2 apr, 2024

Charger

charger

Soluții de management a unei flote electrice

Managementul unei flote electrice necesită soluții tehnologice avansate pentru monitorizarea și gestionarea eficientă a vehiculelor. Oferim soluții complete pentru gestionarea încărcării mașinilor electrice, adresându-ne atât companiilor cu flote mari de mașini, cât și posesorilor individuali. Aceste soluții includ implementarea infrastructurii necesare de încărcare la domiciliu sau la birou, precum și servicii de implementare și consultanță pentru tranziția către vehiculele electrice.

27 mar, 2024

Charger

charger

Top 10 avantaje mașini electrice

Mașinile electrice reprezintă viitorul industriei auto, aducând cu sine numeroase beneficii atât pentru posesori, cât și pentru mediu. Într-o lume preocupată tot mai mult de sustenabilitate și eficiență energetică, trecerea către mașinile electrice devine din ce în ce mai evidentă. Iată cele mai importante 10 avantaje ale mașinilor electrice!

27 mar, 2024

Charger

charger

Dimensiunile panourilor fotovoltaice

Panourile fotovoltaice au devenit o componentă esențială în producerea de energie electrică durabilă și ecologică. Acestea transformă energia solară în energie electrică utilizabilă și sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume pentru a alimenta locuințe, clădiri comerciale și industriale.

18 mar, 2024

Oana Vasiliu

charger

Surse de energie

În contextul fluctuațiilor de prețuri dinamice existente pe piață, atât consumatorii casnici, cât și cei non-casnici, sunt nevoiți să exploreze diverse strategii pentru a-și optimiza consumul de energie. Tehnologiile de vârf disponibile în prezent sunt capabile să satisfacă cerințele pieței prin furnizarea unei game variate de opțiuni pentru optimizarea consumului, reducerea costurilor și limitarea impactului asupra mediului în ceea ce privește emisiile de carbon.

18 mar, 2024

Oana Vasiliu

charger

Cele mai populare 8 modele de vehicule electrice

În ultimii ani, vehiculele electrice au devenit din ce în ce mai populare în rândul consumatorilor din întreaga lume. România nu face excepție, iar piața auto locală a început să se adapteze acestui trend emergent. Iată cele mai populare opt modele de vehicule electrice care au captat atenția șoferilor români!

11 mar, 2024

Charger

charger

Ce înseamnă o „bancă inteligentă”? Soluții de mobilier Smart City pentru orașele de mâine

În era tehnologiei și urbanizării rapide, conceptul de oraș inteligent devine din ce în ce mai prezent în discuțiile despre viitorul urbanismului. Un aspect esențial al acestui concept este reprezentat de mobilierul urban inteligent, cu o atenție specială acordată băncilor publice.

11 mar, 2024

Charger

charger

Cât costă un sistem de panouri fotovoltaice?

Panourile fotovoltaice reprezintă o soluție eco-friendly și eficientă pentru producerea energiei electrice în mod sustenabil. Costul unui sistem de panouri fotovoltaice poate varia în funcție de mai mulți factori, inclusiv puterea sistemului și calitatea componentelor.

5 mar, 2024

Charger

charger

Experiența utilizatorilor la stațiile de încărcare pentru mașini electrice

Stațiile de încărcare pentru mașini electrice reprezintă un element esențial în experiența utilizatorilor și în adoptarea vehiculelor electrice (VE). În timp ce aceste stații devin din ce în ce mai comune și ușor de utilizat, este esențial să evaluăm percepțiile și experiențele șoferilor în legătură cu ele.

5 mar, 2024

Charger

charger

Reciclarea hârtiei și cartonului

Reciclarea hârtiei este una dintre cele mai eficiente modalități prin care putem contribui la protejarea mediului și la conservarea resurselor naturale.

24 feb, 2024

Oana Vasiliu

charger

Raportarea ESG în 2024: Îndrumări și tendințe

În 2024, raportarea ESG (Environmental, Social, and Governance) continuă să fie o preocupare majoră pentru companii din întreaga lume, în contextul accentuat al responsabilității sociale și a preocupărilor legate de sustenabilitate. Companiile își consolidează eforturile de a integra criteriile ESG în strategiile lor de afaceri, conformându-se cerințelor tot mai riguroase ale investitorilor, reglementărilor și cerințelor sociale. Raportarea ESG nu mai este văzută doar ca o obligație, ci și ca o oportunitate de a-și consolida reputația și de a atrage investiții responsabile. În acest context, transparența, datele fiabile și comunicarea eficientă a progreselor și a obiectivelor de sustenabilitate devin aspecte esențiale în procesul de raportare ESG al companiilor din diverse sectoare industriale.

24 feb, 2024

Charger

charger

Subvenții pentru panouri fotovoltaice in 2024

Într-un context marcat de creșterea interesului pentru energiile regenerabile și necesitatea de a reduce dependența de sursele tradiționale de energie, subvențiile pentru panouri fotovoltaice devin tot mai importante în România. În anul 2024, se prevede că un număr semnificativ de gospodării din țară vor beneficia de programe guvernamentale menite să faciliteze instalarea acestor tehnologii ecologice, dar și un număr mare de companii private pot accesa programe naționale și europene.

19 feb, 2024

Charger

charger

Cât timp petrecem la stația de încărcare? Durate medii de încărcare în funcție de stație

Durata medie de încărcare a mașinilor electrice variază în funcție de tipul și puterea stației de încărcare utilizate. Stațiile de încărcare cu putere redusă, care pot furniza în jur de 7.4kW, pot necesita câteva ore pentru a încărca complet o mașină electrică. Pe de altă parte, stațiile de încărcare rapidă, care oferă puteri mai mari, pot încărca o mașină într-un timp mult mai scurt, chiar și sub o oră. Durata de încărcare poate fi influențată și de alte variabile, cum ar fi capacitatea bateriei mașinii și starea acesteia. Este esențial ca proprietarii de mașini electrice să țină cont de aceste aspecte și să aleagă stația de încărcare potrivită nevoilor lor pentru a asigura o încărcare eficientă și convenabilă.

19 feb, 2024

Charger

charger

Reciclarea plasticului

Reciclarea plasticului este o practică esențială în lupta împotriva poluării și pentru protejarea mediului. Plasticul este omniprezent în viața noastră modernă și a devenit o parte integrantă a societății noastre, dar gestionarea adecvată a deșeurilor de plastic este o provocare destul de mare cu implicații semnificative asupra sănătății planetei noastre.

13 feb, 2024

Oana Vasiliu

charger

Ce este un Smart City? Orașe, spații urbane și conectivitate

Un "smart city" sau "oraș inteligent" este un concept urban care se bazează pe utilizarea tehnologiei și a datelor pentru a îmbunătăți calitatea vieții locuitorilor, eficiența resurselor și funcționarea generală a orașului.

12 feb, 2024

Charger

charger

Evoluția brandurilor auto către producția strict de mașini electrice

Piața de mașini electrice este într-o continuă evoluție și a captat atenția din ce în ce mai mult a consumatorilor și a industriei auto. Aceasta oferă o alternativă ecologică la mașinile cu motoare cu combustie internă și prezintă numeroase avantaje.

6 feb, 2024

Charger

charger

Cele mai bune brand-uri de panouri fotovoltaice

Calitatea panourilor fotovoltaice este un factor determinant în producția eficientă și sustenabilă a energiei solare. Panourile solare fotovoltaice reprezintă componentele principale ale unui sistem fotovoltaic și, prin urmare, trebuie să fie de cea mai bună calitate posibilă pentru ca tu să ai parte de rezultate optime în locația ta.

6 feb, 2024

Charger

charger

Reciclarea deșeurilor

Reciclarea deșeurilor este o practică esențială în lupta noastră pentru un mediu sănătos și durabil. De-a lungul ultimelor decenii, reciclarea a devenit o parte vitală a vieții noastre de zi cu zi și a politicii publice la nivel global.

1 feb, 2024

Oana Vasiliu

charger

Care este autonomia mașinii mele electrice?

Călătorie electrică: timpi de încărcare, raza de acțiune și tipurile de priză ale modelelor de top dintr-o privire.

1 feb, 2024

Charger

charger

Sisteme fotovoltaice off-grid vs. on-grid: alegerea surselor de energie regenerabilă

În fața provocărilor energetice globale și a accentului crescut pus pe sustenabilitate, sistemele fotovoltaice au devenit o soluție populară pentru a genera energie electrică din surse regenerabile și curate, fără a afecta mediul, cum ar fi energia solară. Două variante majore ale acestor sisteme sunt sistemele fotovoltaice off-grid și cele on-grid, fiecare având caracteristici distincte și beneficii proprii. În acest articol, vom explora diferențele și avantajele oferite de aceste două tipuri de sisteme.

23 ian, 2024

Oana Vasiliu

charger

Piața mașinilor electrice în 2024 în România

Cu o piață în continuă creștere, industria mașinilor electrice își face simțită prezența din ce în ce mai mult pe piața din România. Care au fost numerele în 2023, ce ne așteaptă în 2024 și care vor fi noile modele care apar pe piață?

23 ian, 2024

Charger

charger

Reciclarea bateriilor - Provocare sau oportunitate?

Într-o vreme în care vehiculele electrice devin din ce în ce mai prezente pe străzile orașelor, iar dispozitivele electronice fac parte din viața noastră de zi cu zi, provocările și oportunitățile reciclării bateriilor devin tot mai importante și de luat în considerare.

16 ian, 2024

Charger

charger

2023 pentru Charger.ro 🚀

Energia verde devine un subiect din ce în ce mai important în România, iar noi ne bucurăm să oferim acces la soluții eficiente personalizate.

16 ian, 2024

Charger

charger

Curățarea panourilor fotovoltaice. Alege servicii complete cu Charger.ro!

Întreținerea panourilor fotovoltaice include și curățarea acestora pentru ca echipamentele să poată funcționa la capacitate optimă. Chiar dacă acest lucru s-ar putea să te sperie, venim cu mai multe soluții către tine.

8 ian, 2024

Charger

charger

Energia geotermală: o resursă pentru viitorul energetic

Cu prețurile în continuă creștere la energie electrică și gaze naturale, dar și datorită căutărilor active pentru surse de energie regenerabilă, energia geotermală a atras atenția ca fiind o resursă promițătoare pentru viitorul energetic sustenabil.

8 ian, 2024

Oana Vasiliu

charger

Mașina electrică - pro și contra

Explorăm împreună diverse aspecte legate de mașinile electrice, inclusiv tipurile lor, costurile asociate, avantajele și dezavantajele, precum și popularitatea lor în România. Costurile mașinilor electrice au scăzut în ultimii ani, cu subvenții disponibile pentru cumpărători, dar avantajele lor includ economii la combustibil, impact redus asupra mediului și mentenanță mai scăzută. Cu toate acestea, există și dezavantaje, cum ar fi autonomia limitată și costul inițial mai mare. În România, mașinile electrice sunt în creștere, deși reprezintă încă o parte mică a pieței auto.

4 dec, 2023

Charger

charger

🎄Aprinde bradul de Crăciun direct de la soare!

Un ghid de Crăciun de la Charger.ro 🎅🏻

4 dec, 2023

Charger

charger

Electric cars are old news! Mașinile electrice și istoria lor.

Pe măsură ce rata de adopție a mașinilor electrice crește zi de zi, cu siguranță veți fi surprinși de faptul că ele nu sunt pe atât de noi pe piață cum ne imaginăm noi. Istoria vehiculelor electrice (EVs) este o călătorie fascinantă care se întinde pe aproape două secole, prezentând evoluția și dezvoltarea acestui mod de transport ecologic.

28 nov, 2023

Charger

charger

6 motive pentru care toamna este cel mai bun moment de a instala panouri fotovoltaice

Toamna este anotimpul perfect pentru a lua în considerare instalarea panourilor fotovoltaice pe acoperișurile noastre. Deși vara poate părea tentantă din punct de vedere al expunerii la soare, există numeroase motive pentru care toamna este de fapt cea mai bună perioadă pentru a face acest pas important spre utilizarea energiei solare.

4 oct, 2023

Oana Vasiliu

charger

Perspective asupra investițiilor verzi. România vs Germania

Germania tocmai a anunțat un pachet de măsuri care înseamnă un pas semnificativ în direcția atingerii obiectivelor sale climatice în sectorul transporturilor printr-o nouă subvenție de stat pentru încărcarea vehiculelor electrice cu energie solară.

27 sep, 2023

Oana Vasiliu

charger

Am regândit platforma de e-commerce!

Charger.ro a regândit platforma de e-commerce ca să poată răspundă la nevoile specifice ale clienților interesați de soluții verzi. Acum poți filtra diferitele produse în funcție de nevoile specifice - în cazul posesorilor de mașini electrice, care este produsul potrivit pentru mașina personală, în funcție de marca și modelul mașinii, și puterea de încărcare a mașinii cu care este echipată aceasta, dar și puterea disponibilă în funcție de profilul de client.

4 sep, 2023

Oana Vasiliu

charger

4 situații în care poți schimba locul stației de încărcare pentru mașina electrică

În ultimii ani, trecerea către mobilitatea electrică a devenit tot mai importantă, întrucât oamenii caută alternative durabile la vehiculele cu motoare cu combustie internă. O componentă esențială a acestei tranziții este infrastructura de încărcare, inclusiv stațiile de încărcare pentru mașinile electrice.

21 aug, 2023

Oana Vasiliu

charger

8 motive pentru a închiria o mașină electrică în vacanța ta

Alegerea unei mașini electrice pentru închiriere în timpul vacanțelor începe să devină o practică din ce în ce mai utilizată de cei care vor să descopere și să testeze beneficiile unui automobil electric, mai ales din partea celor care sunt pasionați de sustenabilitate.

16 aug, 2023

Oana Vasiliu

charger

Profil de client persoană fizică - Instalare stație de încărcare la casă

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stației de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare acasă, unde s-au luat în considerare o serie de nevoi specifice ale clientului.

6 aug, 2023

Oana Vasiliu

charger

Top 11 aplicații pentru posesorii de mașini electrice

Dacă ești în căutarea celei mai bune aplicații pentru mașini electrice (EV) sau vrei să găsești stații de încărcare pentru mașina ta electrică, Charger.ro a pregătit o listă cu cele mai utilizate aplicații pentru șoferii de mașini electrice.

28 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Schema de montaj a panourilor fotovoltaice

Cunoașterea schemei de montaj a panourilor fotovoltaice este esențială pentru a asigura performanța optimă, siguranța și durabilitatea sistemului pe care îl instalați în locație.

26 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cum s-a văzut sustenabilitatea în prima jumătate a lui 2023: idei, întâlniri, dezbateri pentru echipa Charger.ro

Cu schimbările climatice și problemele ecologice într-o dinamică continuă, creșterea prețurilor la gaze și energie electrică și o situație încă incertă despre războiul din imediata noastră apropiere, sustenabilitatea nu a mai fost tratată doar un concept, ci cu prioritate în demersul de a proteja mediul și a îmbunătăți calitatea vieții.

20 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Profil de client persoană fizică - Instalare stație de încărcare la casă fără garaj

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stației de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare acasă, unde s-au luat în considerare o serie de nevoi specifice ale clientului.

20 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Impactul crescut al poluării fonice asupra sănătății umane și a mediului

Poluarea fonică, cunoscută și sub denumirea de zgomot sau poluare sonoră, este prezența excesivă și necontrolată a sunetelor nedorite și deranjante într-un anumit mediu. Aceste sunete perturbă echilibrul natural al mediului și pot avea efecte negative asupra sănătății umane, faunei și ecosistemelor.

6 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Top cele mai ieftine mașini electrice disponibile în România

În 2023, prețurile celor mai accesibile mașini electrice de vânzare în România au înregistrat o creștere comparativ cu anul 2022, iar aceste valori continuă să crească de la o lună la alta. Astfel, se observă o creștere constantă a prețurilor pentru mașini electrice.

6 iul, 2023

Oana Vasiliu

charger

Câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru o casă

Dacă v-ați hotărât să reduceți facturile la energie electrică printr-un sistem fotovoltaic, cel mai probabil v-ați întrebat și câte panouri fotovoltaice sunt necesare pentru locuința dumneavoastră.

24 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cum poți economisi energie electrică. 10 metode prin care poți economisi energie electrică și ajuta mediul

Comportamentul consumatorilor, cum ar fi utilizarea eficientă a energiei sau adoptarea tehnologiilor care reduc consumul, joacă un rol important în cantitatea și modul în care energia electrică este consumată.

24 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Profil de client - Instalare de stații de încărcare în locație tip office

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stațiilor de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare în parcarea subterană, pe spațiile dedicate companiei Viterra.

19 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cât costă un panou fotovoltaic?

Prețurile pentru un sistem fotovoltaic diferă în funcție de mai multe variabile, însă un preț estimativ mediu este de 1100eur/kW.

14 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Ai întrebări despre cum îți poți instala stația de încărcare pentru mașini electrice acasă?

Pentru a veni în ajutorul celor care își caută pentru acasă o stație de încărcare pentru mașini electrice, Lektri.co și Charger.ro au creat o campanie video cu cele mai frecvente întrebări posibile pentru cele patru tipuri de zone rezidențiale

11 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Studiu de caz reducerea facturilor la energie: profil de consumator MAM Bricolaj

Profil de consumator - Reducerea facturilor la energie electrică, o dată cu instalarea de panouri fotovoltaice în locație.

6 iun, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cum aleg stația de încărcare pentru afacerea mea. 5 variante care se potrivesc pentru orice afacere

Mașinile electrice au devenit din ce în ce mai importante în ultimii ani, jucând un rol esențial în tranziția către un viitor mai sustenabil și mai ecologic. Această tehnologie revoluționară a adus o serie de beneficii semnificative, atât pentru mediu, cât și pentru societate.

26 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cum se instalează o stație de încărcare mașini electrice pentru acasă?

Recomandările tuturor producătorilor, precum și cele ale instituțiilor abilitate, menționează instalarea stațiilor de încărcare cu ajutorul unui electrician avizat de ANRE. La achiziția unei stații de încărcare pentru mașini electrice din platforma Charger.ro, puteți opta pentru instalarea de către echipa tehnică Charger.ro, care are toate acreditările necesare.

25 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Ghid explicativ pentru încărcarea mașinii electrice

Dacă aveți deja o mașină electrică sau plug-in hybrid sau intenționați să achiziționați în viitorul apropiat, Charger.ro vă ajută să parcurgeți toate informațiile necesare despre încărcarea și prelungirea duratei de viață a bateriei mașinii dumneavoastră electrice.

25 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cât produce un sistem fotovoltaic de 5kW

Una din cele mai frecvente întrebări este legată de cât produce un sistem de panouri fotovoltaice, mai ales că diferă cantitatea de energie electrică propusă de un sistem fotovoltaic.

16 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Cât produce un sistem fotovoltaic de 3kW

Printr-un sistem fotovoltaic de 3kW, se generează în medie 4.000 kWh de energie electrică pe an, în funcție de zona unde se montează panourile, adică peste 300 kWh pe lună, suficient pentru o casă.

16 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

Ce sunt panourile fotovoltaice – cum funcționează și cum poți reduce cheltuielile cu ajutorul lor

Fluctuația prețurilor de la energie electrică și termică din ultima perioadă și situația incertă privind mișcările din zona de est a Europei sunt elemente care au dus la o dezbatere mult mai intensă în spațiul public a ceea ce înseamnă pentru populație să devină independentă din punct de vedere energetic.

16 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

8 beneficii ale unei stații de încărcare pentru mașini electrice pentru o afacere de tip hotel, pensiune sau restaurant

Dacă aveți o afacere de tip hotel, pensiune sau restaurant, care oferă și locuri de parcare, sau poate aveți un spațiu disponibil pe rute turistice care poate fi transformat într-o parcare, o stație de încărcare pentru mașinile electrice v-ar putea aduce numeroase beneficii și clienți noi

10 mai, 2023

Oana Vasiliu

charger

CASA VERDE FOTOVOLTAICE 2023. Cine NU beneficiază de program

La fel ca în anii precedenți ai acestui program, nici în varianta 2023 nu puteți beneficia de ajutorul de 20.000 lei din partea statului dacă la adresa unde vreți să instalați panourile fotovoltaice este și sediul unei companii.

27 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Unde îți poți încărca mașina electrică pe litoral?

Hoteluri cu stații de încărcare pentru mașini electrice la mare. Unde găsiți chargere EV pentru mașina electrică

27 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Ghid explicativ despre cum poți deveni prosumator.

Prosumatorii pot fi atât persoane fizice, cât și persoane juridice, care consumă energie din rețeaua electrică, dar aleg și să producă și să livreze surplusul de energie produsă în locație prin surse regenerabile, cel mai adesea prin soluții de tip panouri fotovoltaice, cu o putere maximă instalată de 400 kW per loc de consum.

27 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

5 motive să iei în considerare instalarea de echipament smart city: stații încărcare biciclete și trotinete

Componenta SMART a început să fie din ce în ce mai prezentă în planurile urbanistice locale, pentru autorități și companii deopotrivă

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Tot ce trebuie să știi pentru programul Rabla Plus

Pe 24 martie 2023, a reînceput programul Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local, programul susținut de Ministerul Mediului și finanțat prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Charger.ro, primul integrator de soluții și servicii pentru industria energiei verzi: peste 250 de produse verzi listate pe platforma de e-commerce

Până acum, Charger.ro a construit un portofoliu de peste 50 de producători și prestatori de servicii.

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Becurile LED sunt prima opțiune când vine vorba de optimizarea consumului de energie în locuință.

În plus, cercetarea relevă faptul că în medie, drumurile făcute cu mașina însumează 134 kilometri pe săptămână.

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

charger

Plafonarea prețurilor la gaze

Plafonarea prețurilor la gaze. Ce variante alternative există în România la gaze și energie electrică?

29 mar, 2023

Oana Vasiliu

charger

Plafonarea prețurilor la energie

Plafonarea prețurilor la energie electrică. Ce variante alternative există în România la gaz și energie electrică

29 mar, 2023

Oana Vasiliu

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont