article image

28 iul, 2023

Oana Vasiliu

Top 11 aplicații pentru posesorii de mașini electrice

Dacă ești în căutarea celei mai bune aplicații pentru mașini electrice (EV) sau vrei să găsești stații de încărcare pentru mașina ta electrică, Charger.ro a pregătit o listă cu cele mai utilizate aplicații pentru șoferii de mașini electrice.

Atunci când deții o mașină electrică, tehnologia modernă și aplicațiile devin parte integrantă din experiența ta. Aceste aplicații pot să-ți maximizeze beneficiile de a avea o mașină electrică și să-ți faciliteze călătoriile, oferind ajutor pentru a găsi stații de încărcare, planificarea traseelor sau chiar plata pentru încărcarea vehiculului electric. 

Odată cu popularizarea din ce în ce mai mare a mașinilor electrice, piața de aplicații se extinde considerabil. De aceea, am alcătuit o listă a celor mai bune aplicații disponibile pentru smartphone-uri, care sunt utile posesorilor de mașini electrice și pot să-ți simplifice semnificativ viața.

 

PlugShare

plugshare.png PlugShare arată locațiile a peste 300.000 de stații de încărcare din întreaga lume. Șoferii de mașini electrice pot filtra după tipul prizelor și pot verifica, de asemenea, disponibilitatea, pot evalua, încărca imagini și comenta punctul de încărcare ales, astfel încât să existe o mulțime de informații disponibile de la alți utilizatori, inclusiv peste un milion de recenzii. Pentru a evita întârzierile frustrante, șoferii pot verifica înainte dacă încărcătoarele funcționează și sunt disponibile pentru utilizare. 

PlugShare este disponibil pentru Android și iOS în America de Nord, Europa și în mare parte din lume.

 

ChargePoint

chargepoint.png ChargePoint are peste 100.000 de stații de încărcare în întreaga lume. În plus față de funcțiile de bază, precum recenzii și diferite filtre, ChargePoint arată și prețurile pentru diferite locații de încărcare. De asemenea, poți filtra rezultatele căutării și căuta în mod specific stații care se potrivesc mașinii tale. Cu toate acestea, multe stații de încărcare, în special cele din UE, nu sunt încă conectate la această rețea, ceea ce înseamnă că va trebui să ai o metodă secundară de plată pentru a utiliza acele stații. În plus, unele dintre stațiile lor nu funcționează întotdeauna, ceea ce poate fi frustrant pentru cei care sunt în grabă sau au bateria descărcată.

ChargePoint este disponibil pentru Android și iOS.

 

EVConnect

evconnect.jpeg EVConnect a fost printre primii dezvoltatori în România ai unei rețele de stații de încărcare pentru mașini electrice. În acest moment, au peste 1500 de stații de încărcare situate în peste 400 de locații, cu peste 25.000 de clienți. Versiunea actuală a aplicației poate fi folosită doar de persoane aflate în România, fiind în lucru o versiune beta.

EVConnect este disponibil pentru Android și iOS.

 

MOL Plugee

mol plugee.jpeg MOL Plugee permite un nou tip de soluție de plată, care ia în considerare capacitatea de absorbție a energiei electrice a autovehiculelor și este mult mai bine adaptată nevoilor tuturor celor care dețin o mașină electrică. Aplicația MOL Plugee oferă beneficii extinse în ceea ce privește sistemul de plată, respectiv taxarea va fi făcută în funcție de cantitatea de energie consumată (lei/kWh), de tipul de încărcător (AC/DC) și, într-o mai mică măsură, de timpul de încărcare (lei/unitate). 

Aplicația MOL Plugee este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS

 

Renovatio E-charge

 

unnamed.png Această aplicație pentru mașini electrice oferă o experiență completă de încărcare. Utilizatorii pot găsi rapid stații de încărcare, aflând toate informațiile necesare, cum ar fi tipul conectorilor, puterea și tarifele. Posibilitatea de a verifica în timp real disponibilitatea stației și de a naviga către punctul de încărcare ales face călătoriile mai convenabile. Aplicația permite pornirea sau oprirea sesiunii de încărcare direct din platformă. În plus, legarea contului la unul sau mai multe carduri RFID facilitează procesul de plată. Cu caracteristici eficiente și intuitive, aplicația îmbunătățește experiența utilizatorilor de mașini electrice.

Aplicația Renovatio E-charge este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS

 

Enel X Way

enel.jpeg Enel X Way este o aplicație mobilă prin care poți controla toate serviciile de încărcare a unui vehicul electric în stațiile de încărcare publice și private. Poți căuta și filtra stațiile de încărcare din apropiere, pe baza disponibilității, puterii maxime de încărcare sau tipului de priză, utilizând harta interactivă.

Aplicația Enel x Way este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS

 

E.ON Drive

eON.webp Cu E.ON Drive, puteți descoperi atât stațiile de încărcare E.ON, cât și traseul către cel mai apropiat punct de încărcare, totul printr-o conectare ușoară și plată direct din aplicație. Beneficii: încărcări rapide și simple, pornire fără cont E.ON Drive, hartă interactivă cu stații de încărcare din zonă și trasee de călătorii.

Aplicația E.ON Drive este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS.

 

Polyfazer

Polyfazer.webp Aplicația permite să găsiți și să utilizați stații de încărcare electrică din apropiere, după o înregistrare rapidă în aplicație. Puteți sorta stațiile după locație, preț sau alte criterii și puteți vizualiza informații despre prizele disponibile la fiecare stație. Operatorii de rețele de încărcare pot administra informații despre stațiile lor și pot vizualiza toate tranzacțiile și facturile efectuate.

Aplicația Polyfazer este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS

 

e-XPLORE EV

e-XPLORE EV.webp Aplicația aparține ENGIE România și permite utilizatorilor finali să identifice rapid stațiile de încărcare înregistrate în platformă, să gestioneze sesiunile de încărcare direct de pe telefon, chiar și de la distanță, să plătească rapid și sigur prin 3D Secure și să vizualizeze istoricul încărcărilor și al plăților efectuate.

Aplicația mobilă e-XPLORE EV este disponibilă în Google Play și App Store.

 

Waze

unnamed.webp Pe lângă asistența la drum pe care o oferă aplicația, bazându-se pe experiențele celorlalți șoferi din trafic, Waze poate ajuta posesorii de mașini electrice să găsească stații de încărcare, să planifice călătoria și să monitorizeze consumul de energie. De asemenea, aplicația are o hartă a stațiilor de încărcare electrice din întreaga lume. Puteți filtra rezultatele după tip de stație, putere și disponibilitate.

Aplicația Waze este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS.


Google Maps

google maps.jpeg Google Maps, aplicație populară de navigație, are o serie de caracteristici pentru șoferii de mașini electrice. Printre altele, aplicația afișează nivelul bateriei și sugerează oprire la încărcare în călătorii lungi. De asemenea, sunt disponibile și detalii despre stații și tipul de încărcătoare.

Google Maps este disponibilă pentru dispozitivele Android și iOS



 

Distribuie

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont