article image

6 aug, 2023

Oana Vasiliu

Profil de client persoană fizică - Instalare stație de încărcare la casă

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stației de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare acasă, unde s-au luat în considerare o serie de nevoi specifice ale clientului.

Charger.ro, primul integrator de soluții și servicii pentru industria energiei verzi din România, prezintă un studiu de caz al unui profil de client persoană fizică, pentru care s-a instalat o stație de încărcare într-o casă din afara Bucureștiului, într-un cartier rezidențial nou. 

 “Am instalat acasă cu echipa Charger.ro o stație de încărcare Porsche pentru mașina electrică. Echipa s-a deplasat foarte prompt, a analizat tehnic nevoile și a verificat instalația, urmând ca mai apoi să vină să instaleze și să configureze stația - inclusiv modulul Energy Load Management, care a prezentat dificultăți. Nu s-au lăsat până nu a funcționat totul perfect. În plus, au oferit suport si în obținerea sporului de putere. Recomand cu încredere!”

 

Context

Tipul de locație: casă într-un cartier rezidențial închis tip nou

Tipologia locației: stația a fost amplasată pe peretele exterior al casei, mai exact pe fațada casei, în dreptul intrării principale, în imediata apropiere a locului de parcare. 

Funcțiunea principală locației: rezidențial

Tip de mașină: Porsche Taycan

Anul de fabricație mașină: 2021

Tip încărcător mașină: Type 2

Motorizare mașină: full electric, 83.7 kwh baterie utilizabilă, autonomie 410 km, eficiență 204 Wh/km 


Decizia de instalare a unei stații electrice acasă

Clientul avea deja mașina, iar stația a fost primită împreună cu mașina, fără însă a fi instalată imediat după achiziție. Datorită complexității instalării, clientul nu avea cu cine să instaleze stația de încărcare, așadar folosea exclusiv infrastructura de încărcare de la birou sau din punctele de încărcare publică, din lipsa contactului cu o echipă de electricieni recomandată, specializată în astfel de soluții și cu disponibilitate imediată. 

Achiziția mașinii electrice a fost făcută pentru uz personal, având un stil de viață și de business dinamic, dar și datorită atracției pentru inovație și tehnologie. De asemenea, au contat și principiile de sustenabilitate în care crede, contribuind activ la găsirea de soluții verzi pentru problemele curente. 

 

Localizarea stației de încărcare

Stația a fost amplasată în imediata apropiere a locului de parcare, la o distanță optimă față de mufa de încărcare în funcție de lungimile de cablu disponibile ( 5 m în acest caz). Stația e montată pe peretele exterior al casei, care mărginește locul de parcare, adică în zona intrării principale în casă.

De asemenea, s-a luat în considerare să fie amplasată la o înălțime potrivită pentru a fi comodă utilizarea și pentru client. Nu în ultimul rând, s-au luat în calcul distanța și traseul dintre tabloul electric al casei, amplasat la interior, și punctul de exterior de amplasare al stației. 


Produsul achiziționat

Produsul achiziționat: Porsche Mobile Charger Connect - cu cablu, aplicatie

Tip: Pe perete

Putere: 22 kW

Mașina a venit cu propria stație de încărcare, însă a fost nevoie de consultanță pentru a obține sporul de putere în locație. De asemenea, configurarea comunicației între stație și energy meter a fost făcută împreună cu echipa Porsche din Germania, fiind necesare repetate reveniri în locație pentru a rezolva aceasta problemă.

Distribuie

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont