article image

20 iul, 2023

Oana Vasiliu

Profil de client persoană fizică - Instalare stație de încărcare la casă fără garaj

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stației de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare acasă, unde s-au luat în considerare o serie de nevoi specifice ale clientului.

Charger.ro, primul integrator de soluții și servicii pentru industria energiei verzi din România, prezintă un studiu de caz al unui profil de client persoană fizică, pentru care s-a instalat o stație de încărcare în locație de casă, în centrul Bucureștiului, într-un cartier vechi, fără garaj. 

Studiul de caz prezintă principalele caracteristici ale instalării stației de încărcare, precum și etapele procesului de achiziționare și montare acasă, unde s-au luat în considerare o serie de nevoi specifice ale clientului.

Context

Tipul de locație: casă în cartier vechi

Tipologia locației: fără garaj, mașina stă parcată pe stradă, în fața porții

Funcțiunea principală locației: rezidențial

Tip de mașină: Peugeot e-208

Anul de fabricație mașină: 2022

Tip încărcător mașină: Type 2

Motorizare mașină: full electric, 46.3 kwh baterie utilizabilă, autonomie 285 km, eficiență 162 Wh/km 

Stația a fost amplasată pe interiorul gardului, dar încărcarea mașinii se face în exterior, pentru că nu există loc și spațiu pentru parcarea mașinii în interiorul curții. Fiind un trotuar strâmt, s-a creat o facilitate prin accesorii suplimentare ca încărcarea să fie făcută pe locul de parcare dedicat din fața curții. 

Decizia de instalare a unei stații electrice acasă

Clientul a ales să achiziționeze o mașină electrică datorită credinței sale în tranziția către clean tech, sustenabilitate și eficiență energetică. Cu o pasiune pentru noile tehnologii, a vrut să beneficieze de avantajele oferite de vehiculele electrice, precum performanța, costurile de operare reduse și deschiderea de a înțelege mai mult despre inovația adusă o dată cu stațiile inteligente de încărcare a mașinilor electrice. 

Achiziția mașinii electrice a fost făcută pentru uz personal, clientul având un stil de viață în care nu are birou fix și lucrează în spații de co-working, cu multe întâlniri în oraș. La achiziție, a contat și faptul că nu dispune de un loc de parcare rezervat sau un birou stabil. 

În plus, deoarece face drumuri mai lungi și își încarcă mașina o dată pe săptămână, alegerea de a încărca mașina acasă, pe timpul nopții, o dată pe săptămână, se dovedește a fi cea mai convenabilă soluție, cu excepția momentelor în care se află în vacanțe. 

Localizarea stației de încărcare

Localizarea stației de încărcare a fost aleasă în apropierea locului de parcare, la o distanță optimă față de mufa de încărcare, în funcție de lungimile de cablu disponibile (5m în acest caz). 

De asemenea, s-a luat în considerare să fie amplasată la o înălțime potrivită pentru a fi comodă utilizarea și pentru client. Nu în ultimul rând, s-au luat în calcul designul existent al gardului, dar și alți parametrii estetici pe parcursul distanței dintre tabloul electric și punctul de instalare: să nu fie vizibile cablurile, să nu lipim nimic pe pereți etc. 

Totodată, a fost important ca echipa Charger.ro să găsească înălțimea potrivită a cablului, și din cauza posibilității ca acesta să fie ros de câinele familiei. 

Produsul achiziționat

Produsul achiziționat: Pachet Stație de încărcare Lektri.co 7.4 kW + Sistem Load Management - cu cablu, aplicație

Tip: Pe perete

Putere: 7.4 kW

Parametrii luați în considerare: A ales acest pachet cu sistem load management pentru că urmează să își instaleze și panouri fotovoltaice. De asemenea, aplicația a avut un rol important pentru că își dorea să controleze din telefon funcționalitățile stației. 

Puterea stației a fost aleasă în funcție de tipul de încărcător al mașinii. De asemenea, lungimea cablului incorporat în stație a fost un factor de decizie, mai ales că încărcarea se face într-un context particular, pe stradă. Stația a fost aleasă și pentru spațiul exterior (intemperii etc.), și cu protecție antivandalism, având în vedere proximitatea de spațiul public. 

Distribuie

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont