article image

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

Tot ce trebuie să știi pentru programul Rabla Plus

Pe 24 martie 2023, a reînceput programul Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local, programul susținut de Ministerul Mediului și finanțat prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Pe 24 martie 2023, a reînceput programul Rabla Clasic, Rabla Plus și Rabla Local, programul susținut de Ministerul Mediului și finanțat prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).  

Programul Rabla Plus este cel prin care se încurajează casarea mașinilor vechi în scopul trecerii la autovehicule noi de tip hibrid sau electrice, pentru care sprijinul din partea statului arată astfel:

  • un eco-tichet de 26.000 de lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80 g CO2/km în regim WLTP, cu condiția obligatorie a casării unei (1) mașini vechi. 
  • un eco-tichet de 29.000 de lei, pentru achiziția unui autoturism nou hibrid Plug-in cu emisii de CO2 mai mici sau egale cu 80g CO2/km în regim WTLP, cu condiția obligatorie a casării a 2 (două) mașini vechi
  • un eco-tichet de 51.000 de lei pentru un autovehicul nou pur electric sau autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 26.000 de lei pentru un autovehicul nou electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, în schimbul casării unui autovehicul uzat
  • un eco-tichet de 54.000 de lei  pentru un autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen și 29.000 de lei pentru un autovehicul electric hibrid plug-in, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP, pentru achiziționarea unui autovehicul nou, în schimbul casării a două autovehicule uzate 
  • un eco-bonus de 1.500 lei pentru fiecare autovehicul uzat care este mai vechi de 15 ani și are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („ecobonus de vechime”).

Dacă intenționați să vă achiziționați o mașină prin programul Rabla Plus, Echipa Charger.ro vă poate ajuta cu produsele și accesoriile potrivite pentru viitoarea dumneavoastră mașină, oferind și servicii de consultanță de la achiziție până la implementare și utilizare.

Descoperă stații de încărcare

În acest moment, pe platforma Charger.ro, găsiți peste 150 de stații de încărcare pentru mașini electrice, de la furnizori verificați și de încredere. Indiferent de locația ta, ai parte de consultanță, proiecte personalizate, instalare în toată țara și servicii ulterioare, în funcție de nevoile tale. Alege oferta potrivită pentru tine, iar echipa noastră este alături de tine la fiecare pas din proces. În plus, îți oferim soluții software și aplicații dedicate pentru managementul și gestionarea plăților și a flotelor electrice.

Administrația Fondului de Mediu (AFM) explică schema de achiziție a unei mașini noi prin programul RABLA astfel:

 

rabla_plus_home_page.jpg

 

Lista comercianților autorizați de AFM pentru programul RABLA este disponibilă aici.

Distribuie

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont