article image

20 iul, 2023

Oana Vasiliu

Cum s-a văzut sustenabilitatea în prima jumătate a lui 2023: idei, întâlniri, dezbateri pentru echipa Charger.ro

Cu schimbările climatice și problemele ecologice într-o dinamică continuă, creșterea prețurilor la gaze și energie electrică și o situație încă incertă despre războiul din imediata noastră apropiere, sustenabilitatea nu a mai fost tratată doar un concept, ci cu prioritate în demersul de a proteja mediul și a îmbunătăți calitatea vieții.

Cu schimbările climatice și problemele ecologice într-o dinamică continuă, creșterea prețurilor la gaze și energie electrică și o situație încă incertă despre războiul din imediata noastră apropiere, sustenabilitatea nu a mai fost tratată doar un concept, ci cu prioritate în demersul de a proteja mediul și a îmbunătăți calitatea vieții.

Conferințe

Prima jumătate de an ne-a adus mai aproape de publicuri diferite, interesate de problematici de mediu și sustenabilitate, dar și discuții concrete despre soluții.

Iunie 2023

May 2023

Aprilie 2023

Martie 2023

Premii

  • Prima ediție a Green Start-Up Sustainability Forum & Awards, un eveniment care a adus la un loc reprezentanți ai mediului public și privat, fondatori de startups și autorități centrale, a oferit Charger.ro distincția Green Startup AWARD. Este prima astfel de recunoaștere locală a muncii întregii echipe, și ne bucurăm să împărtășim acest premiu cu voi.
  •  Premiul Future Energy Leaders de la Gala Energy Center

Participări internaționale

  • Participarea la Intersolar, cel mai mare eveniment dedicat panourilor solare, e-mobilității și energiei regenerabile din Europa, care se desfășoară la Munchen (Germania). Peste 2.450 de expozanți și-au prezentat cele mai recente produse și soluții pentru noul univers energetic în această cea mai mare platformă din Europa pentru industria energetică. În cadrul evenimentului, Cristian Danciu, co-fondator Charger.ro, a semnat un parteneriat dedicat mobilității urbane alături de alți antreprenori români pasionați de soluții verzi, despre care vom povesti mai multe în curând.

Trenduri din piață

  • Interes crescut pentru a avea informații cât mai complete despre produse
  • Apreciere ridicată pentru consilierea oferită pe fiecare proiect în parte
  • Integrarea diferitelor verticale pentru a răspunde pozitiv la revoluția verde - de exemplu, vânzarea de pachete panouri fotovoltaice cu stații de încărcare
  • Solicitări din partea chiriașilor de clădiri de birouri de stații de încărcare pentru mașini electrice, care au devenit parte din politica de beneficii angajați.
  • Cereri pentru mobilier urban integrat, care să aibă componente smart - stații de încărcare trotinete electrice cu parcare inteligentă pentru biciclete, bănci solare și coșuri de gunoi inteligente

Idei și Inovații

  • Salutăm cu entuziasm comunitatea ÎntreVecini.ro, care susține printr-un proiect panouri fotovoltaice pe blocurile din capitală, ca să acopere consumul de energie pentru spațiile comune. Gândit ca un Sistem de Operare pentru Schimbare, proiectul ÎntreVecini regenerează spiritul comunitar la bloc și creează comunități urbane în orașele din România, transformându-le în huburi sustenabile.
  • Ne bucurăm de interesul foarte crescut pentru finanțările privind instalarea de panouri fotovoltaice pentru persoane fizice cu susținere din partea Ministerului Mediu.
  • Aplaudăm efervescența discuțiilor apărute în spațiul public cu privire la conceptul „orașul de 15 minute”.
  • Ne preocupă Noul regulament la nivel european privind bateriile și deșeurile de baterii.







 

Distribuie

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont