article image

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

Charger.ro, primul integrator de soluții și servicii pentru industria energiei verzi: peste 250 de produse verzi listate pe platforma de e-commerce

Până acum, Charger.ro a construit un portofoliu de peste 50 de producători și prestatori de servicii.

Charger.ro, primul integrator de soluții și servicii pentru industria energiei verzi, de la stații de încărcare pentru mașini electrice și plug-in hybrid, la sisteme fotovoltaice și soluții smart city pentru oameni și companii, a împlinit primul an pe piața de e-commerce din România.

Până acum, Charger.ro a construit un portofoliu de peste 50 de producători și prestatori de servicii, care se adresează atât companiilor, în special companiilor mici și mijlocii, cât și persoanelor fizice, și oferă peste 250 de produse verzi, listate pe cele trei verticale ale companiei, mașini electrice, panouri fotovoltaice și smart city.

Din analiza portofoliului propriu, Charger.ro are peste 93% dintre produse și servicii asamblate în Uniunea Europeană, dintre care 43% dintre aceștia sunt companii românești, printre care Lektri.co, Darcom, și I’Velo, printre alții. De asemenea, toate instalările se fac exclusiv cu furnizori români.

În acest moment, platforma oferă o filtrare dedicată produselor, oferind o experiență online care permite alegeri simple și rapide alegere simplu și rapid. Dacă nu aveți suficiente informații despre viitoare achiziție, platforma oferă și consultanță automatizată, dedicată fiecărei verticale, unde un expert tehnic Charger.ro revine către client cu produsele potrivite, după crearea unui profil personal, obiceiurile de consum ale acestuia și informații tehnice dedicate. 

„Am gândit platforma ca un mecanism prin care poți primi asistență în orice punct al achiziției, de la consultanță specializată în ceea ce privește alegerea potrivită, la instalare și training dedicat folosirii optime a tehnologiilor verzi pe care le avem la vânzare. Este o piață nouă, în expansiune continuă, și practic ce facem este să învățăm alături de clienții noștri despre cele mai bune variante de economisire și sustenabilitate, oferind soluții potrivite pentru necesitățile fiecărui client”, a declarat Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro. 

Cel mai vândut produs este stația de încărcare pentru mașini electrice Lektri.co de 7.4kW, iar cerința principală din partea publicului este legată de opțiunile de finanțare. În curând, clienții Charger.ro vor beneficia și de cumpărături în rate, opțiuni de credite sau leasing pentru diverse soluții, pentru care echipa Charger.ro face demersuri în acest sens.

„Din punct de vedere tehnic, cea mai frecventă cerință este partea de instalare și servicii complete, mai ales că majoritatea cumpărătorilor este la primul contact cu un device din zona tehnologiilor verzi,” adaugă Iulia Dorobanțu. 

Datorită programului Casa Verde Fotovoltaice, a crescut foarte mult și interesul publicului larg pentru achiziția de sisteme fotovoltaice, unde soluțiile oferite de Charger.ro sunt sub formă de pachete cu device-uri și instalare între 4 kW și 15 kW. De asemenea, echipa tehnică Charger.ro poate să răspundă și cerințelor pentru proiecte personalizate mai mari în ceea ce privește sistemele fotovoltaice, folosind totodată și know-how din sfera arhitecturii și proiectării.

Totodată, Charger.ro oferă și produse și servicii dedicate micro-mobilității urbane și smart city, dar și o serie de echipamente și kit-uri, produse care au devenit de interes în special pentru companii mici și mijlocii.

Platforma Charger.ro a trecut și printr-un rebranding, folosind serviciile de consultanță și implementare ale companiilor Webmarc și Difrnt., fiind astfel un one-stop-shop cu soluții dedicate, portofoliu complet de produse din tehnologiile verzi, servicii de instalare, mentenanță, garanție și proiecte personalizate, în funcție de nevoile fiecărui client, fie persoană fizică sau companie. 

Despre Charger.ro

Misiunea Charger.ro este să ofere clienților oportunitatea de a alege soluția potrivită pentru ei într-un mod sigur, rapid și simplu, dintr-o gamă complexă și completă de produse de pe piață și furnizori verificați și de încredere. Charger.ro construiește o abordare la 360 de grade, prin consultanță și o filtrare dedicată produselor, inclusiv oferirea de suport în obținerea de surse de finanțare, servicii de instalare, asistență în utilizarea și mentenanță a soluțiilor. 

Distribuie

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont