article image

11 apr, 2023

Oana Vasiliu

5 motive să iei în considerare instalarea de echipament smart city: stații încărcare biciclete și trotinete

Componenta SMART a început să fie din ce în ce mai prezentă în planurile urbanistice locale, pentru autorități și companii deopotrivă

Componenta SMART a început să fie din ce în ce mai prezentă în planurile urbanistice locale, pentru autorități și companii deopotrivă. Un raport recent al firmei de consultanță Vegacomp Consulting notează că în 2021, România număra 860 proiecte din categoria smart city, adunate din 124 de orașe, iar privind comparativ, creșterea este semnificativă de la an la an, compania oferind acest tip de studiu din 2018.

Integrarea acestor tehnologii, care deseori cuprinde iluminatul public, bănci inteligente care permit încărcarea telefonului, stații de încărcare mașini electrice sau stații încărcare biciclete și trotinete pentru folosirea transportului alternativ electric, sunt o parte dintre cele mai uzuale cerințe în ceea ce privește un echipament smart city.

Însă nu doar autoritățile publice sunt parte din transformarea spațiului într-un „oraș inteligent”, ci și companiile private care își regândesc acum spațiile - fie prin renovări semnificative care să cuprindă și elemente SMART, fie prin proiecte de la zero, cu o componentă de sustenabilitate ridicată. 

5 motive pentru instalarea de echipament smart city: stații încărcare biciclete și trotinete electrice

  • Folosirea mijloacelor de transport alternative - biciclete și trotinete, a devenit o obișnuință în ultimii ani, din cauza numărului ridicat de mașini care tranzitează orașul și a timpului petrecut în trafic.

Deși infrastructura rutieră este încă precară în majoritatea orașelor din România, numărul posesorilor de biciclete și trotinete a crescut constant, transformându-le în mijloace de transport fiabile. Componenta electrică a acestora face ca pasagerul să depună efort fizic redus pentru a le manevra. 

Gândit ca parte dintr-un echipament smart city, o stație de încărcare biciclete și/sau trotinete electrice ar aduce valoare adăugată locației dumneavoastră, pentru că posesorii își pot astfel securiza parcarea și încărca în același timp vehiculul pe două roți. 

  • Designul noilor stații de încărcare biciclete și/sau trotinete electrice a evoluat incredibil de mult în ultimii ani, ceea ce dă un plus de valoare locației dumneavoastră.

Infrastructura tradițională de andocare pentru biciclete poate fi costisitoare de implementat, necesită lucrări suplimentare și de cele mai multe ori, ocupă foarte mult spațiu. Stațiile de încărcare biciclete și/sau trotinete electrice ca echipament smart city rezolvă toate aceste aspecte, plusând totodată cu un design special.

  • Stațiile de încărcare biciclete și/sau trotinete electrice sunt foarte versatile, fiind disponibile modele pentru orice tip de spațiu, indiferent de dimensiune.

Tehnologiile au avansat suficient de mult astfel încât să puteți găsi o stație de încărcare potrivită pentru spațiul disponibil. Recentele inovații în acest domeniu dau posibilitatea să aveți un echipament smart city integrat în proiectul de arhitectură care să se potrivească din toate punctele de vedere. Totodată, în funcție de tipul de stație de încărcare ales, există opțiuni inclusiv pentru încărcare solară, așadar costurile ulterioare sunt și mai mici, iar un sistem extins de baterii ajută ca soluția să poată suporta încărcarea continuă a trotinetelor și bicicletelor până la 3 zile.

  • O stație de încărcare biciclete și/sau trotinete electrice poate ajuta la limitarea vandalismului.

Majoritatea stațiilor de andocare sunt robuste și lasă cea mai mare parte a unei biciclete expusă, problemă care se poate rezolva cu o stație compactă. Bicicletele și trotinetele sunt securizate aproape una de cealaltă - făcându-le pe fiecare mai puțin izolate - și mult mai greu de vandalizat. 

  • Stațiile de încărcare biciclete și/sau trotinete electrice sunt o formă de responsabilitate față de mediu.

Când oamenii merg cu bicicleta sau trotineta electrică în loc să conducă, reduc consumul de gaz și poluarea, contribuind la îmbunătățirea calității aerului și a mediului, având totodată beneficii și pentru propria sănătate.

Dacă aveți în plan un echipament smart city sau vreți mai multe detalii despre cum puteți integra elemente de tehnologie SMART în spațiul dumneavoastră, contactați-ne la connect@charger.ro

Distribuie

Energia verde, acum mai aprope de tine!
Abonează-te la newsletter-ul Charger.ro și fii la curent cu cele mai noi informații despre produsele noastre!

Cei care au investit în noi

Bravva
Autonom Ventures

Stații de încărcare

Sisteme fotovoltaice

Devino partener

Despre noi

Opțiuni de finanțare

Energy-pedia

Contact

Favorite

Cont